This text is replaced by the Flash movie.
ro en
 
 
Crishope
 

 

ECHIPĂ:

 

Mihail E Ionescu - manager de proiect

Este profesor universitar şi conducător de doctorat în domeniul Ştiinţe Politice la SNSPA, general-maior  în rezervă şi director al Institutului pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară din cadrul Ministerului Apărării. Doctor în Istorie (1983), a fost timp de cinci ani vicepreşedinte al Comisiei Internaţionale de Istorie Militară (1985-1990). A absolvit Colegiul Naţional de Apărare în 1994 şi Senior Executive Course - "George C. Marshall Center"  (Germania) în 2000. Între 1997 şi 2000 a fost şeful Direcţiei Integrare Europeană şi Euro-Atlantică din Ministerul Apărării Naţionale. A fost vicepreşdinte al Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului din România (2003-2004). Printre publicaţiile sale se numără: După hegemonie, (Bucureşti: Scripta, 1993); O istorie trăită. Relaţiile internaţionale 1990-1995, (Bucureşti: Modelism, 1996); Romania and Euro-Atlantic Integration, (Iaşi, Oxford, Portland: The Center for Romanian Studies, 1999); Sfidarea Westfaliei (Bucureşti: Politeia, 2005).

 

  

Simona R. Soare - manager operațional/ cercetător principal 

Este cercetătoare la Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară din cadrul Ministerul Apărării. Simona Soare se pregăteşte să susţină public teza de doctorat pe tema balansării soft în cadrul SNSPA. Ea a absolvit un master în Relaţii Internaţionale la SNSPA şi este Licenţiată în Ştiinţe Politice a aceleiaşi universităţi. A lucrat ca analist pe spaţiul sovietic în cadrul Centrului de Studii Internaţionale şi de Securitate, Bucureşti. Este editor al Journal of East-European and Asian Studies, editat şi publicat de CSEEA. 

Printre publicaţiile sale se numără: Andrei Miroiu, Simona Soare, Politica de Securitate a României (1878 - 2006). O Perspectivă Istorică în Politica de Securitate Naţională. Concepte, Instituţii, Procese, coord. Luciana-Alexandra Ghica şi Marian Zulean, Ed. Polirom, Iaşi, 2007; Andrei Miroiu, Simona Soare, "Realismul", "Balanţa puterii", "Alianţele militare", "Război şi securitate nucleară", în Manual de Relaţii Internaţionale, coord. Andrei Miroiu şi Radu-Sebastian Ungureanu, Ed. Polirom, Iaşi, 2006. 

 

 

George Niculescu - cercetător  

Este directorul de programe la Bruxelles al Centrului de Studii Est-Europene şi Asiatice. În perioada 2004 – 2010 a ocupat funcţia de functionar (Contributie Nationala Voluntara a Romaniei) in cadrul Secretariatului International al NATO specializat pe Parteneriate cu tarile non-aliate. Anterior, a ocupat diferite posturi in domeniul politicii de apărare şi cooperarii internaţionale, fiind numit în funcţii de director adjunct si consilier al secretarului de stat pentru politica de aparare din Ministerul Apărării Naţionale al României (1994 - 2004). Este detinator al unei diplome postuniversitare  in domeniul Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (1994) de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Amdinistrative (SNPA), Bucureşti, precum şi absolvent al al facultăţii de Mecanică (1988), Institutul Politehnic din Bucureşti. În anul 2001 a fost membru al Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Londra, iar în anul 1995 (august -decembrie) a absolvit un curs de instruirein cadrul Colegiului de Studii Strategice de Apărare şi Economie al Centrului George Marshall, Garmisch – Partenkirchen, Germania. El are experienta academica in cadrul SNSPA si al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, Bucuresti, precum si numeroase participari la conferinte si publicatii in Romania si pe plan international. El este de asemenea expert afiliat la Forumul Geopolitic European.

 

 

Angela Gramadă - tânără cercetătoare

Este doctorandă în Stiinţe Politice, specializarea Relaţii Internaţionale, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti. A urmat studiile postuniversitare la SNSPA, specializarea Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2005-2007) şi este licenţiată în Relaţii Economice Internaţionale, Institutul Relaţii Internaţionale “Perspectiva”, Chişinău (2004). Este coordonator al Programului de Politică Externă, Centrul de Studii Est-Europene şi Asiatice, Bucureşti. Interesele de cercetare prioritare sunt orientate spre studiul evoluţiei raporturilor dintre Federaţia Rusă, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană în spaţiul ex-sovietic. Publicaţii: “Evoluţia relaţiilor ruso-americane din perspectiva dezbaterii multilateralism/ unilateralism”, ed. Lumen, Iaşi, carte de autor, 2007, “Republica Moldova între PEV şi GSP+”, Universitatea “Perspectiva-INT”, 2008, “Tranziţia statelor ex-sovietice la economia de piaţă. Analiză comparativă”, Institutul Relaţii Internaţionale “Perspectiva”, 2003.

 

Raport interimar iulie 2011

 
Proiect sustinut financiar de: